Blogi

Mikä ihmeen kopo?

 

Koulutuspoliittinen vastaava, eli tuttavallisemmin kopo, vastaa nimensä mukaisesti koulutuspolitiikasta. Titteli kuulostaa hienolta ja viralliselta, joten aukaistaan termiä vähän. Kopo huolehtii opiskelijoiden koulutuksellisten oikeuksien toteutumisesta eli opiskelijoiden edunvalvonnasta. Näkyvimmällä tasolla opiskelija voi ottaa yhteyttä kopoon, jos huomaa esimerkiksi parannettavaa kurssisisällöissä, -rakenteissa, -suoritustavoissa, tiloissa tai opetuksessa, niin asiaa voidaan ryhtyä viemään eteenpäin.

Kopon toiminta on kuitenkin enimmäkseen piilossa tapahtuvaa työtä opiskelijoiden edunvalvonnan suhteen. LIRO:n tämänhetkisenä tavoitteena on tehdä toiminnastaan helposti lähestyttävää ja läpinäkyvämpää, joten tavoitteen mukaisesti haluan avata työtäni myös teille hieman enemmän. Tulen tällä palstalla kertomaan tästä piilotyöstä, joka pitää sisällään muun muassa opiskelijoiden edustamista hallinnoissa, koordinointityötä, kannanottoja ja yhteydenpitoa eri tahojen kanssa.

Kuka täällä sitten hääräilee? Mie oon Sanna Sinersalmi, ensimmäisen vuoden konetekniikan opiskelija. Kotoisin oon Lappeenrannassa, mutta asustellut Lahdessa jo kymmenen vuotta. Kahden lapsen äiti, joka harrastaa salibandyä ja nyrkkeilyä. Ihan tavallinen opiskelija siis itsekin. Saa tulla koska vaan nykimään hihasta, heittämään vitsiä tai juttelemaan syvempiäkin ajatuksia! Tervetuloa seurailemaan miun puuhailuja!

 

28.01.2021