Haalarietiketti

Haalarietiketti ja haalariohjesääntö

 

1§ Nämä säännöt koskevat LAB ammattikorkeakoulun Lahden kampuksen tekniikan alan fuksianpunaisia haalareita.

 

2§ Haalarit päällä edustat LAB ammattikorkeakoulua ja insinööriopiskelijoita Lahdessa. Tämä tulee aina pitää mielessä, luot mielikuvan myös kanssaopiskelijoistasikin. Käyttäydy siis sen mukaisesti. 

 

3§ Haalareita tulee käyttää opiskelijatapahtumissa (jos ei erikseen mainita) ja muissa tilanteissa joissa se on suotavaa. 

 

4§ Haalarit tulee pukea päälle niin, että selässä oleva Lahden Seudun Insinöörien logo jää näkyviin. Tämä myös silloin kun haalareita pidetään ainoastaan vyötäröllä. 

 

5§ Haalareita ei saa missään tapauksessa pestä. Kuitenkin jos haalarin väri alkaa jo muuttua ja kanssa opiskelijat kertovat sinun haisevan, on suositeltavaa viedä haalarit puhdistavalle pulahdukselle vaikkapa Vesijärveen tai keskustasta löytyvään suihkulähteeseen, kuitenkin itse haalareihin pukeutuneena. Haalareiden annetaan kuivua päällä eikä ripustaminen märkänä ole sallittua.

 

6§ Haalarimerkit tulee itse OMMELLA KÄSIN haalareihin. Liimaaminen ja muunkaltainen kiinnittäminen on epäsuotavaa ja tullaan tuomitsemaan pahoilla katseilla. Merkit tulee ensimmäisen vuoden aikana kiinnittää kohtiin joissa ei ole logoja. Kuitenkaan Lahden Seudun Insinöörit ry:n, Lahden Insinööriopiskelijat LIRO ry:n, Lahden Ympäristöalan Insinööriopiskelijat LYMO ry:n ja Puutekniikan Insinööriopiskelijat PINO ry:n logoja ei tule peittää ennen tilan loppumista.

 

7§ Jos haalareiden omistaja on parisuhteessa toisen aine-alaedustajan kanssa, voi tämä halutessaan vaihtaa puolisonsa kanssa lahkeita. Jos ero kuitenkin tulee, voi lahjetta yrittää saada takaisin. Ystävien kanssa voi vaihtaa taskuja ja hihoja. Jos opiskelet jo toista korkeakoulututkintoasi tai olet jo sen tehnyt, voit yhdistää haalarisi esim. ompelemalla puolet ja puolet ja muodostaen näin uuden haalarin.

 

8§ Haalareihin on suotavaa kiinnittää tarpeellisia laajennuksia, kuten pullonavaaja, tussi tai kumiankka. Näitä ei kuitenkaan tule enää irroittaa kiinnittämisen jälkeen. 

 

9§ Haalarit päällä suositellaan pitämään hauskaa, nauramaan ja laulamaan. Kaikenlainen opiskelijakulttuurin esiin tuominen on kannustettavaa, muista siis napata kaveri ja Laulumatti mukaan!